Nevenapja.hu
×
Mai és holnapi névnapok


Ajándék ötletek névnapra házilag

Bármilyen alkalom is közeleg, a legszemélyesebb és legkedvesebb ajándék mindig az, amit saját kezűleg készítünk.

A kézzel készített névnapi ajándék mindig nagy meglepetést okoz, hiszen plusz töltést ad a figyelmesség mellett az, hogy időt szántunk rá, kitaláltuk, megálmodtuk és kiviteleztük azt. A saját kezűleg elkészített ajándékra sok technika és lehetőség kínálkozik, persze mindegyikhez szükségünk van némi kézügyességhez.Nézzünk néhány tippet: a legegyszerűbb és igen gyorsan kivitelezhető kedvesség egy közös fotó a névnapos ünnepelttel, amihez készítünk egy egyedi keretet. Ez a keret készülhet kartonból, amit feldíszíthetünk színes papírból kivágott formákkal, préselt virággal, csillámos festékkel, gyönggyel, apró kövekkel, csigákkal, kagylóhéjjal. A papír sok lehetőséget rejt magában, festhetünk rá, hajtogathatjuk, vághatjuk, ragaszthatjuk, formázhatjuk. Emellett azonban más anyagok is számításba jöhetnek. Ha ügyesen varrunk, a textilek sokfélesége kínálkozik, készülhet akár díszpárna, asztalterítő, bármilyen dekoráció, játék és egyéb használati vagy dísztárgy. A férfiak inkább a barkácsolásban jeleskednek, mely során igen hasznos és kedves meglepetések kerülhetnek ki kezeik közül, gondoljunk akár kintre, akár bentre. (madáretető, pad, fellépő)

Manapság egyre elterjedtebb egy nagyon fontos és követendő szokás, az újrahasznosítás. Ez a technika megint számos saját kézzel készített ajándékötletet rejt magában. Kiváló társasjátékok készülhetnek pl. kupakokból (malomjáték, dámajáték stb.) , üvegfestékkel pl. saját kezűleg készíthetünk a befőttesüvegekből fűszer és egyéb élelmiszer tárolására alkalmas, egyedi, festett üvegeket.

Egy azonban mindegyik saját kezűleg készített ajándékban közös, az alkotás öröme legalább akkora, mint amekkorát az ünnepeltnek szerzünk a meglepetéssel. Ezért is olyan népszerű a házilag készített névnapi ajándék!

Névnapi ajándék ötletek

Férfinak
  • Nadrágszíj
  • Márkás édesség
  • Minőségi szeszesital
  • Nevével vagy fényképel ellátott fényképes ajándéktárgy
  • Belépő sporteseményre, koncertre